Dünyanın Kalbi Durmasın Diye 7 Kıta + Evrim Okulları Doğa İçin Işığını Kapatıyor

2007 yılında Avustralya’da binlerce kurum ve milyonlarca insan, sembolik yapıların ışıklarını bir saatliğine kapatarak iklim değişikliğiyle (toplumda bilinen adıyla küresel ısınma) mücadele için tüm dünyaya çok önemli bir mesaj verdi: ‘’Hepimiz, tek evimiz olan gezegenimizin karşı karşıya olduğu başta iklim değişikliği olmak üzere dünyanın karşı karşıya olduğu tüm çevre sorunlarıyla mücadele etmek için acilen adım atmalıyız! ‘’
Dünyanın birçok yerinden desteklenen bu çağrı ile Sidney Liman Köprüsü, Toronto’daki CN Kulesi, Paris’teki Eyfel Kulesi, San Francisco’daki Golden Gate Köprüsü, Roma’daki Kolozyum, Çin Seddi, New York’taki Empire State Binası, Times Meydanı, Londra’daki Big Ben, Moskova’daki Kremlin Sarayı, Piramitler gibi küresel öneme sahip birçok yapı, hızla büyüyen bir kampanyanın umut simgeleri olarak karanlıkta kaldı.
Sadece insanların değil tüm canlıların yaşamı için gerçekleştirilen bu kampanyaya Türkiye’de de Boğaziçi Köprüsü, Ankara Opera Binası, Kastamonu Kalesi, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Galata Kulesi, Aya Sofya Müzesi gibi birçok sembolik yapı ışığını kapatarak destek veriyor. 2014 yılında, 26 kentte valilikler ve belediyeler önemli binaların ışıklarını kapatarak desteklerini gösteriyor.
Evrim Okulları olarak yedi kıtada binlerce kişi ve kurum tarafından doğaya verilen bu desteğe katılarak çevreye duyarlılığımızı biz de gösteriyor ve 28 Mart 2015 tarihinde 20.30-21.30 saatleri arasında doğa için ışığımızı kapatıyoruz.

Dünya Saati 2015 videosunu izlemek için:

Balkonuna Hayat Ver Previous Post
Spaghetti Day Next Post