Acil Durum Bilgilendirmesi

Sayın Veli,

Deprem kuşakları içinde yer alan ülkemizde, depremin olası zararlarını en aza indirmek için kurumsal, bireysel ve ailece alabileceğimiz birçok önlem bulunmaktadır.

Özel Evrim Okulları olarak karşılaşmamız muhtemel acil durumlar için yaptığımız hazırlıkları sizlerle paylaşmak istemekteyiz.

Belirtmek isteriz ki profesyonel anlamda iş sağlığı ve güvenliği konusunda danışmanlık hizmeti alıyoruz ve bu danışmanlarımızın da bizleri yönlendirmesi ile acil durumları daha iyi yönetebileceğimizi biliyoruz.

Acil durumlar için yaptığımız hazırlıkları kısaca sıralamamız gerekirse;

●  Olası bir depremde elektrik kesintisine karşı okulumuzda uygun güçte bir jeneratörümüz bulunmaktadır.

●  Haberleşme, ilk yardım, yaralıları ilk yardım kuruluşuna taşıma, ambulans çağırma, itfaiye çağırma, enerji hatlarının kesilmesi, yangın söndürme cihazlarının kullanımı, kriz yönetimi gibi birçok konuda acil durum anında görevli olacak çalışanlarımızı asil ve yedek olarak belirledik ve bu kişilere görevleri ile ilgili eğitimlerin verilmesini sağladık.

●  Acil durumlarda okuldaki öğrencilerimize ve çalışanlarımıza dışarıdan yardım gelene kadar yetecek şekilde gıda ve gerekli araç ve gereçlerimizi, deprem çantalarını depoladık ve periyodik olarak bu malzemelerin kontrolleri yapılmaktadır.

●  Okul Aile Birliğimizin organize ettiği ve Akut tarafından düzenlenen acil durum eğitimleri öğrencilerimize her yıl verilmektedir.

●  Okulumuzda acil durum tatbikatları yapılmakta olup, acil durum eylem planı mevcuttur.

●  Acil durum anında siz velilerimizi bilgilendirmek adına haberleşme sağlanması için (sms ve mail yolu ile) gerekli hazırlıklarımız mevcuttur.

Yukarıda aldığımız tedbirleri bilgilerinize sunar, işbirliğiniz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla.