Evrim Okulları 7den 70 e Kodlama Saati (Hour Of Code) Etkinliğine Katıldı

180 ülkeden 10 milyon öğrencinin katıldığı Kodlama Saati okulumuzda geçen yıl olduğu gibi eğlenceli ve faydalı bir şekilde gerçekleştirildi. Code.org sitesinin sunduğu HourOfCode etkinlikleri ile önce küçük sınıfları kodlama ile tanıştırdık. Kodlama Saatini başarıyla gerçekleştiren 2. 3. ve 4. sınıf öğrencilerimizin heyecanları görülmeye değerdi.

Bilişim Kulübü öğrencileri de öğretmenlerini Hour Of Code etkinliğine davet ederek onlara temel kodlama tekniklerini öğrettiler. Rolleri değişmenin keyfini yaşayan öğrenci ve öğretmenler etkinliği başarılı bir şekilde bitirdiler.

Ayrıca Code.org etkinliklerine aşina olan ortaokul grubu farklı platformlarda HourOfCode etkinliğini tecrübe etti.

Kulüp öğrencilerinden Baran Önen ise Makey Makey seti ile kendi joystick tasarımını yapıp kodladı.

Günümüz dünyasında gün geçtikçe önemi artan kodlama öğrenmenin okulumuzda her geçen gün daha çok destekçi bulması bizleri mutlu etti.

3. sınıflar Atatürk Evi Ziyareti Previous Post
NBA ile Sağlıklı Yaşam Next Post