Evrim Öğrencileri Tarihin Peşinde

Bağımsızlık mücadelesi gibi sancılı bir süreçte zor kararların nasıl verildiğini, Selanik’teki çocuk Mustafa’nın artık büyüyüp devlet başkanı olduğunu ve devlet adamı olarak gezdiği Ankara sokaklarını, konuşma yaptığı meclis kürsüsünü bizzat soluyarak tanımış olduk. Anitkabir’ de bugün ve gelecekle ilgili dilek ve temennilerimizi Mustafa Kemal ile paylaştık. Bağımsızlık mücadelesinin verildiği 1.TBMM’nin mütevazı ve vakur yapısında o dönemin zor şartlarının izlerini bizzat gözlemledik. Ardından devrim meclisi olan 2.TBMM’yi gezerek uygar Türkiye’ye duyduğumuz inanç ve kararlığımız daha da arttı. Ata’nın izinde geçmişe yaptığımız yolculuk, onun yokluğuna duyduğumuz hüznü de devralınan mirasın gururunu da biz Evrim öğrencilerine tekrardan hatırlattı.

8. Sınıflar Saint Benoit Lisesi Gezisi Previous Post
Özel Evrim Okulları Uygulaması Google Play’de Yayınlandı Next Post