Füsun DEMİREL

Özel Evrim Okulları’nın bende ilk kuruluş yıllarından anıları var; çünkü 1983 yılında bir süre Evrim’de İtalyanca öğretmenliği yapmıştım. Okulun o yıllardan beri koruduğu kendine özgü bir yapısı var. Çocuklarımı, biraz araştırma yaptıktan sonra tereddütsüz Özel Evrim’e vermeyi düşündüm. İtalyanca Bölümü’nden sorumlu olan Signor Giovanni Amadori ile görüştüm ve çocuklarımın eğitimi, geleceği ile ilgili çok net kararlar aldım. Ana sınıfına kayıtlarını yaptırdım. Başta sınıf öğretmeni Ani Manas olmak üzere yardımcı öğretmen Serda Bozukyan ve diğer öğretmenlerle, personelin muhteşem çabalarına büyük bir sevgi ve özveri ile çocuklarımızın eğitimine destek olduklarına tanık oldum. Okulun son derece mütevazı hali beni çok etkiledi. Tam da ruhuma hitap eden bir okul bulduğuma çok seviniyorum.

İkizler okulu, sınıfı, öğretmenlerini, dersleri, faaliyetleri ve arkadaşlarını çok seviyor. Onlar için en doğrusunu düşünüyorum. Özellikle İtalyanca öğrenecek olmalarına seviniyorum. Keşke lise bölümü de açılsa… Galiba bizim çocukların okulun lise bölümüne de ihtiyaçları olacak. Okulumuzun bu mütevazı ama bilgiyle, kültürle, eğlenceyle, özgür düşünceyle donanmış hali beni çok mutlu ediyor. Kişilikli, özgür düşünceli bireyler yetişecek diye umudum zenginleşiyor.

Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim…

Filiz DİŞÇİ Previous Post
Hasan Tahsin YILDIRIM Next Post