loader image
Özel Evrim Okulları
Veysel Vardar Görme Engelliler Ortaokulunu Ziyaret Ettik

26 Mart Çarşamba günü ‘’Görmemek Engel Değildir’’ projesi kapsamında 5. ve 7. sınıf öğrencilerimizle Veysel Vardar Görme Engelliler Ortaokulunu ziyaret ettik. İki okulun öğretmenleri tarafından ortak yürütülen çalışmada aynı kitapları okuyan öğrenciler, bu kitapları içerik açısından irdeleme, kitapların kahramanları hakkında sohbet etme ve birbirlerine sorular sorma imkanı buldular.
Ulus Lions Kulübünün de desteğiyle gerçekleştirilen bu etkinlik sayesinde öğrencilerimiz, görme engelli arkadaşlarıyla buluşup onların dünyasıyla tanışarak asıl engelin görmemek olmadığını içtenlikle kurdukları ilişkiler sonucunda anladılar. Ayrıca bu etkinlik kapsamında gerçekleştirilen Yazar Gülten Dayıoğlu söyleşisinde okuma bilinci ve kitap sevgisi kavramları üzerinde duruldu. Her iki okul öğrencileri de birlikte okudukları ‘’Fadiş’’ eseri hakkında yazara çeşitli sorular sordular.
Görme engelli arkadaşlarımızla kurduğumuz bu diyalogun içimizde yarattığı huzurla kendimizi biraz daha büyümüş ve olgunlaşmış hissederek okulumuza döndük.

6.Sınıflarımız The Human Body Exhibition Sergisindeydi Previous Post
İş Bankası Müzesi’ndeydik Next Post