loader image
Özel Evrim Okulları
“Doğaya Armağan Tohum Topu” Projesi

OKULDAN OKULA -ÇOCUKTAN ÇOCUĞA
Ulus Lions Kulübü -Özel Evrim İlkokulu Projesi
Proje ortağı : Diyarbakır/Sur Kumrucuk İlkokulu .

Tüm dünyada hissedilen kuraklık döneminde çocukların gelecekte yaşanabilecek doğal afetlere şimdiden hazır olmaları ve ekolojik bilinç oluşturabilmeleri için, kendilerinin neler yapabileceklerini de deneyebilecekleri ve deneyimlerini Anadolu’daki köy okullarına ki öğrencilerle paylaşabilecekleri “Çevre ile Sürdürülebilir Yaşam” başlangıç projesi.
Tohum topları, tohumların gelişmeleri için uygun ortamı sağlayarak, onları dış etkenlere karşı koruyan,kil,toprak,gübre, su ve tohumdan ibaret top şeklindeki karışımlardır. Tohum toplarını toprakla buluşturarak yeşile muhtaç alanlarda kolayca yeşil bir çevre oluşturabilir.
Bizler de bu bilinçle tohumları toprağa kavuşturarak yeniden canlanmalarını sağlayabiliriz düşüncesiyle Evrim Okulu 3.sınıf öğrencileri tohum toplarını hazırlayarak toprağa bırakmayı bir proje dahilinde uygulamaya başladılar.
Tohum toplarının doğada toprağa bırakılması için “Doğaya Armağan Tohum Topları” projesiyle ilgili çalışmaları başta da belirttiğimiz gibi Diyarbakır/Sur Kumrucuk İlkokulu öğrencileri, öğretmeni ile Ulus Lions Kulübü desteği ile paylaşıyoruz.
Projemizin önemli aşamalarını bitirdik . 3A ve 3B öğrencilerine ön bilgilendirme yapıldı, malzemelerini aldılar, workshopları yapıldı, Tohum Topu kitaplarını okuyup tohum toplarını hazırladılar ve okula getirdiler, bahçede toprağa bıraktılar. Tohum toplarının bir kısmı Diyarbakır/Sur Kumrucuk İlkokulu’na bir miktar malzeme ile birlikle gönderildi. Onlar da gönderilen tohum toplarını kendi yaptıkları ile beraber toprağa bıraktılar.
Şimdi bahar aylarının gelmesi ile birlikte tohumların toprak üzerinde birer bitkiye dönüşmesini bekliyoruz.
Emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen, çalışanlarımız ve Ulus Lions Kulübü’ne Teşekkür ederiz.

Özel Evrim İlkokulu
3. Sınıf öğretmen ve öğrencileri

Çevrim İçi Lise Tanıtımı – Saint Joseph Fransız Lisesi Previous Post
Öğrencimizden Grafiti Çalışması Next Post