loader image
Özel Evrim Okulları
Barış Dolu Deniz ve Gökyüzü Projesi
İtalyan bir vakıf olan “Pesci di Pace” (Barış Balıkları) ulusal bir proje başlattı ve bu yıl bizim okulumuz da 3.sınıflarla birlikte bu projeye katıldı.
Projenin konusu “Mare e Cielo di Pace” ( Barış dolu Deniz ve Gökyüzü) ve 3. Sınıf öğrencileri bu konuya özel bir resim yaptılar. Projeye göre farklı ülkelerden 4 çocuk bir resmi bütün halde yaparak birlikte çalıştılar. Vakıftan özel bir kağıt geldi ve katılan her öğrenci gelen kağıdın belirlenmiş parçasına seçtiği resmi yaptı. Bu kağıt başka ülkedeki diğer çocuğa ulaştı ve o da diğer parçaya resmini yaptı. Bu bir Akdeniz projesi olduğu için projeye katılan diğer ülkeler İtalya, Yunanistan ve Lübnan’dır.
Venedik’te olan “Pesci di Pace” vakfı çocukların resimleriyle bir Barış Pasaport’u yapmış ve 4 Mayıs’ta büyük bir kutlama ile Venedik’teki ilkokul çocuklarına bu pasaportu vermiştir.
Bu pasaportun içinde bizim 3B sınıfından öğrencimiz sevgili Derin Karakan’ın resmi de yer alıyor.
Ayırıca bütün çocukların resmi ile İstanbul Elgiz Müzesi’nde 23-26 Mayıs tarihleri arasında bir sergi olacak. Biz 3. sınıflarla bir gezi düzenleyeceğiz, dileyen herkes bireysel olarak ziyarette bulunabilirler.
https://www.rainews.it/tgr/veneto/video/2023/05/venezia-pace-scuola-primaria-bambini-718e9c70-0278-4f74-baaf-7a376b51c0c7.html?nxtep
Üretim ve Tüketim Ağında “Reklamlar” Previous Post
3 Mayıs Spor Konferansı Next Post