“Mare e Cielo di Pace (Barışın Denizi ve Gökyüzü)” İsimli Sosyal Sorumluluk Projesi

Bu yıl 3. sınıf öğrencilerimiz ile İtalyan bir vakıf olan “Pesci di Pace”nin (Barış Balıkları) 2030 yılı Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında başlattığı “Mare e Cielo di Pace (Barışın Denizi ve Gökyüzü) isimli sosyal sorumluluk projesine katıldık.

Bu projenin konusu “Mare e Cielo di Pace” ( Huzur Denizi ve Gökyüzü) ve ilkokul çocuklarından bu konuya özel bir resim yapmalarını istediler, amaç 4 çocuğun bir resim yaparken birlikte çalışması, vakıftan özel bir kağıt geldi ve katılan her öğrenci gelen kağıdın bir parçasına seçtiği resmi yaptı (bu kağıt başka ülkedeki başka bir çocuğa ulaştı ve o da diğer parçaya kendi resmini yaptı). Önemli olan nokta bu projeye neden farklı ülkelerin katıldığını bilmek, çünkü hepimiz Akdeniz ülkelerini oluşturuyoruz; paylaştığımız ortak bir denizimiz var ve amacımız bu denizde barışın hüküm sürmesi. Projenin kurucusu, Nadia Lazzari, İstanbul’a geldiği hafta okulumuzu da ziyaret etti, projeye bizim okulumuzdan üçüncü sınıflar ve İtalyanca öğretmenleri katıldık.

#seaskypeace

SEA AND SKY OF PEACE
Greetings to all schools from Istanbul

MARE E CIELO DI PACE