Akıl Oyunları Kulübü

Günümüz dünyası bilim ve teknolojideki gelişmelere paralel olarak hızla değişiyor. Bugünün dünyasında değişimin nesnesi olmak yerine öznesi olmak, bireylerin yenilik ve çözüm üretme kapasitelerinin gelişme düzeyine bağlıdır. Değişime uyum sağlamanın ötesinde, içinde yaşadığımız dünyada sürdürülebilir bir rekabet gücü oluşturmak için üretken bir değişimi hayal edecek, tasarlayacak ve yönetecek zihinsel yeterliliklerin ve kapasitenin oluşturulması gerekmektedir. Günlük problemlere ya da amaçlı olarak kurgulanmış problemlere alışılmışın dışında, özgün ve farklı çözümler üretebilmek, bir sorunun birden fazla cevabının olabileceğini görmek ve alternatif cevaplar üretebilmek, günümüzde bireyin hem kendi yaşamı için hem de toplum için artı değer üretmesinin temelini oluşturmaktadır. İnsanlık için yaşamı kolaylaştıran, bir güçlüğün üstesinden gelmeyi sağlayan her türlü gelişme ve buluş, alışılmışın dışındaki zihinlerin ürünüdür. Farklı düşünebilmeyi ve farklı çözümler üretebilmeyi sağlayan zihnin, mantığın, bilişsel kapasitenin ve akıl yürütmenin insan hayatı boyunca geliştirilebilir nitelikler olduğu bilinmektedir. Ancak bu gelişme erken yaşlarda göreceli olarak daha kolay ve daha hızlı gerçekleşmektedir.

Özel Evrim Ortaokulu Akıl Oyunları Kulübü 5,6 ve 7. sınıflardan kız/erkek toplam 12 öğrenci kontenjanlı bir kulüp olarak 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında faaliyete geçmiştir.
Akıl oyunları kulübünün amacı öğrencilere bulmaca çözdürüp akıl oyunları oynatarak öğrencilerin strateji geliştirme, planlama, mantık yürütme- mantıksal bütünleme, görsel-uzamsal düşünme, dikkat-konsantrasyon, hafıza ve bellek alanlarında gelişimini sağlamaktır. Ayrıca ileriyi görme, sabır, kararlılık, karar verme, yenilgiyi hazmetme, rekabet gibi tutum ve davranışları geliştirmeye uygun ortamlar hazırlar.

Akıl Oyunları Kulübü bünyesinde,
• Tangram
• Rubik’s Race
• Katamino
• Mangala
• Abbalone
• Koridor
• Hanoi Kulesi
• Tik Tak Bomm
• Sudoku
• Zeka soruları/ Kağıt-Kalem oyunları

oyunları oynanmaktadır.

Kulübümüz bu alandaki yarışmalarda okulumuzu temsil ederek başarılar kazanmayı hedeflemektedir.