Tiyatro Kulübü

Özel Evrim İlkoğretim Okulu Tiyatro Kulübü, drama ve tiyatro eğitimleri sonrasında her yıl bir tiyatro oyunu sahnelemektedir.

Tiyatro Kulübü’nün eğitim döneminde genel olarak şu konular işlenmektedir:

Yaratıcı Drama aşamasında;

● Etkileşim

● İletişim Becerileri

● İletişim Çatışmaları ve Empati

● Etkin Gözlem

● Gündem Analizi

● İmgelem ve Yaratıcılık

● Hafıza Teknikleri

● Grup Uyumu

● Dikkat ve Odaklanma

● Duyu Kontrolü

● Duygu Kontrolü

Tiyatro aşamasında;

● Temel Oyunculuk

● Diksiyon

● Sahne Bilgisi

Tiyatro Kulübü; 2010- 2011 eğitim öğretim yılında Turgut Özakman’ın yazdığı; Kemal Oruç, Nur Ülküm Ülkü ve Yaşar Akalın’ın yönettiği “Ah Şu Gençler” adlı oyunu sahnelemiştir.

2011-2012 eğitim öğretim yılında Jonathan Kahn’ın Hayat Okulu adlı eserinden Kemal Oruç’un uyarladığı ve yeniden yazdığı; Nur Ülküm Ülkü ve Kemal Oruç’un yönettiği “Mert Bey’le Felsefe Sohbetleri” adlı oyunu sahnelemiştir. Bu oyun Şişli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği tiyatro şöleninde Övgüye Değer Oyun, En İyi Oyuncu, Lider Oyuncu ve Övgüye Değer Oyuncu ödüllerini almıştır.

2012-2013 eğitim öğretim yılında ise öyküsünü kulüp üyelerinin, sahne metnini ise Kemal Oruç’un yazdığı “Bir Başka İstanbul” adlı oyun sahnelenecektir.