Satranç Kulübü

Satranç, bireyin analitik düşünme yeteneğinin gelişimine katkı sağlar, problem çözme yeteneği kazandırır, zamanın etkin kullanma ve konsantrasyon becerilerini de geliştirir. Birey, oyun süresince 64 kare içinde yaşadığı risk ve sorumluluk alma gibi deneyimlerinden hareketle günlük hayatta karşılaşacağı durumların bir pratiğini yapmış olur.

Satranç kulübümüzün amacı, satranç için zaman ayırmak isteyen ve bu konuda bilgiye sahip 5., 6. ve 7. Sınıf öğrencilerimizin pratik yapmalarına olanak sağlamak ve farklı oyun stratejilerini öğrenmelerini sağlamaktır. Öğrencilerimizin okul içi ve okul dışı (resmi ve özel) turnuvalara katılarak rekabet içinde iken arkadaşlıklar edinmelerini sağlamak, rekabet ederken de rakiplerine karşı saygılı ve hoşgörülü olmak  yanı sıra karşılaşacakları problemler için hızlı çözüm üretebilmek bu eğitimin kazanımları arasındadır.

“Taş kaybetmemek için çok oyun kaybedilmiştir.”
―Savielly TARTAKOWER