Kodlama Yarişmasinda 3. Olduk – Genç Girişmciler Garajda

24 Mayıs Pazar günü ATO – Ankara Congresium’da düzenlenen ülkenin tüm okullarının davet edildiği ‘’Genç Girişimciler Garaj ‘da Yarışması’nın ortaokul düzeyine Evrim Okulları olarak kodlama alanında (Scratch) katıldık.
-Yarışma 3D Tasarım ve Kodlama olmak üzere 2 dalda gerçekleşti.-
Yazılım Kulübü 7. sınıf öğrencilerinden Eren Onaran, 6. sınıf öğrencilerinden Tibet Yılmazer ve Umut Tuna Akgül’den oluşturduğumuz takımımızla yer aldığımız bu yarışmadan 3. olarak döndük.

Türkiye’de ilköğretim düzeyinde ilk kez gerçekleştirilen (dünyada bile lise düzeyinde birkaç örneği bulunan)bu yarışmada öğrencilerimize 3 adet problem soruldu. Öğrencilerimiz, bu problemleri Scratch uygulamasını kullanarak 2 saat boyunca kodladılar. 3 problemi başarı ile çözen birkaç ekipten biri olan takımımız, ufak detaylarla jüri tarafından üçüncülük ödülüne layık görüldü. Ödül olarak 3D Kalem kazandılar.

E-Game Show Fuarı kapsamında gerçekleşen bu yarışmanın yanında fuar alanında öğrencilerimiz çeşitli simülasyonları da deneme fırsatı buldu.

Bu gururu bizlere yaşatan öğrencilerimize çok teşekkür eder ve başarılarının devamını dileriz.

RC Makers – ‘Yok Deme Kendin Yap’ Previous Post
2/A Sınıfı ‘’Kendi Marketini Kendin Kur’’ Projesi Next Post