İTÜ Bilim Merkezinde 3 Boyutlu Tasarım Atölyesi Çalışmamız

İTÜ Bilim Merkezinde 3B tasarım atölyesine katılan Bilişim ve Teknoloji Kulübü öğrencilerimiz, Tinkercad isimli 3D Design program arayüzünü kullanmayı öğrendiler. Online tarayıcı üzerinden çalışan bu programı kullanarak kendi anahtarlıklarını tasarladılar. Yapılan tasarımlara örnek olarak bir tane anahtarlığın çıktısının nasıl alındığını izlediler. Ayrıca 3B yazıcıların çalışma mantığını kavradılar.

Atölye çalışmamız bittikten sonra Bilim Merkezini gezerek hazırlanmış çukur aynalar, kuvvet, sürtünme, yansıma vb. hakkındaki temel bilimsel kanunları somut olarak simüle eden cihazları deneme fırsatı bulan öğrencilerimiz, öğrendiklerinin keyfi içinde okulumuza döndüler.

5. Sınıf Öğrencilerimiz Karikatürist Hicabi Demirci İle Görsel Okuma Atölye Çalışması Yaptı Previous Post
Sinop-Lala Köyü Kütüphane Oluşturma Projesi Sonuçlandı Next Post