Heybeliada’da Yön Bulmaca

6. sınıf öğrencilerimizle 15 Mayıs 2015 Cuma günü “Yön Bulma” konulu gezi, gözlem ve inceleme etkinliği kapsamında Heybeliada’ya gittik. Gezimizle Sosyal Bilgiler dersinde harita, koordinat ve yön konularını teorik olarak öğrenmiş olan öğrencilerimiz; haritaları gerçek hayatlarına uyarlama imkânı elde ettiler. Öğrenciler, harita ölçeğine bağlı olarak gerçek alanın bir düzleme nasıl aktarıldığını yaşayarak öğrenmiş oldular. Beden Eğitimi öğretmenlerimizce geliştirilen fiziksel etkinlikler alanda yapılarak, öğrencilerin harita ile keyifli, bir o kadarda heyecanlı olarak yönlerini bulmaları sağlandı. Böyle keyifli bir gezi ile ders konularının aslında gerçek hayattan oluştuğunu bir kez daha görmüş olduk.

Okçulukta Minik Kızlarımızı İstanbul 3.sü… Previous Post
RC Makers – ‘Yok Deme Kendin Yap’ Next Post