loader image
Özel Evrim Okulları
Evrim Okulları da Kodlama Saatindeydi (The Hour Of Code)

Hour Of Code (Kodlama Saati) etkinliği 8-14 Aralık 2014 Bilgisayar Bilimleri Eğitim Haftası sebebiyle tüm dünyada kodlama derslerini arttırmak için 77.499 noktada 77.019.991 öğrenci ile gerçekleştirilmiş bir etkinliktir.

Okulumuzda bu muhteşem organizasyonun bir parçasıydı. TheHourOfCode

Okul içinde önce merak uyandıracak ve bilgilendirecek afişler basıldı, çeşitli yerlere posterler asıldı. Öğrencileri motive edecek videolar izletildi, merakları en üst seviyeye çıkarıldı.

Ardından code.org sitesindeki etkinlik Ortaokul öğrencileri tarafından başarı ile gerçekleştirildi.
BT Kulübü öğrencileri 4-A sınıfı öğrencilerine Kodlama Saati yaptırdı. 4-A sınıfı da kodlamaya giriş yapmış oldu. Abilerinin söylediğine göre çabuk öğrenmişler.

Bir başka sınıfımızda sadece “Not Defteri” kullanılarak temel HTML kodlarla web sayfası oluşturuldu. Sayfalarına kendi isimlerini, yazdıkları kodun sonucu web tarayıcıda görünce çok keyif aldılar.

Bir başka etkinlik de Kurucu Temsilcimiz Sayın Jacky Doyen’in katılımıyla gerçekleşti. Kulüp öğrencilerimizden Tibet Yılmazer ve Eren Oneil Şimşek, Yazılım öğrencilerini temsilen Jacky Bey’e Kodlama Saati yaptırdı. 20 aşamalık dersi Jacky Bey, öğreticileri Tibet ve Eren’in desteğiyle eğlenceli bir şekilde tamamladı. Öğrencilerimizde, öğretmenleri konumundaki Jacky Bey’e bir şeyler öğretmenin hazzı ve gururu vardı. Jacky Bey’in sertifikasını da kendileri verdi.

Ayrıca tüm Yazılım Dersi öğrencileri sertifika almaya hak kazandı.

Travelling Myths Previous Post
Santral İstanbul Enerji Müzesine Gittik Next Post