Eski Uygarlıklardan Mesaj Var; İstanbul Arkeoloji Müze Gezisi

6. sınıf öğrencilerimizle 25 Aralık 2014 Perşembe günü “Eski Uygarlıklardan Mesaj Var” konulu gezi, gözlem ve inceleme etkinliği kapsamında İstanbul Arkeoloji Müzesine gittik. Tarih öncesi dönemlerde sosyal hayatın, siyasi ve ekonomik ilişkilerin nasıl olduğunu somutlaştırarak anlattığımız gezimizde yazının icadıyla insanların yaşamının nasıl değiştiğini kil tabletleri okuyarak yorumladık. Dünya’nın ilk antlaşması olan Kadeş Antlaşması’nı inceleme fırsatı yakalayarak günümüze örnek olabilecek barışçıl yaklaşıma sahip Mısır ve Hitit Devleti’ni de tanıdık. Gezinin son bölümünde müze bahçesinde drama yaparak öğrendiklerini yorumlayan öğrencilerimiz, müzelerde sergilenen eserlerin tarihsel ve kültürel birer değer olduğu konusunda farkındalık kazanarak keyifli bir kültür gezisi yapmanın mutluluğu içinde okula döndüler.

Rahmi Koç Müzesindeki Zeytinyağı Fabrikasını Gezdik ve “Renkli Matematik Dünyası” Sergisindeki Etkinliklere Katıldık Previous Post
6. Sınıf Öğrencilerimiz M.Ö 2014 Yılında Yaşayan Sümerlerden Bizlere Mesaj Getirdiler Next Post