Formasyon kursu “Çocuk olunur”

25, 26 ve 27 Mayıs 2017 tarihlerinde, okulumuzun İtalyanca departmanındaki öğretmenler, departman tarafından organize edilen, Psikolog ve Sistemik İlişki Psikoterapisti Dr. Federica Elmetti ve Dr. Erica Spiganti tarafından verilen “Çocuk olunur” isimli formasyon kursuna katıldılar. Kurs 11 saatlik sınıfların ve bireysel öğrencilerin davranış dinamiğinin teorik bilgisi ve analizi ve buna ek olarak 6 saatlik ana sınıfı, ilk ve ortaokul sınıflarının iki uzman tarafından direk gözlemlenmesi olarak bölünmüştür.
Konuşulan önemli konular arasında; öğrenciler arasında çatışma yönetimi, özel ihtiyaç/ özgül öğrenme güçlüğü çeken bireylere yaklaşım, sınıfta zaman yönetiminin ve çocuklara görev dağıtımının önemi, öğretmenler ve öğrenciler arasında kuralların paylaşımı ve grup çalışması ile pozitif desteğin önemi vardı. Kurs, öğretmenler için üstünde düşünülecek önemli noktalar ve kişisel tecrübelerini zenginleştirme açısından çok faydalı oldu.

Türkiye Teknoloji Takımı Seçmeleri Sonuçlandı Previous Post
Öğretmenler ile Drama Semineri ve Uygulama Atölyesi Next Post