Beyoğlu Sahaf Festivalindeydik

Evrim Okulları olarak 5. 6 ve 7. Sınıf öğrencilerimizle, Beyoğlu Sahaf Festivalinde eski kitapların büyülü dünyasında dolaştık. Geçmişin geçip giden, belleklerden silinen anlar değil; eski kitaplar, dergiler, çizgi romanlar, fotoğraflar ve çeşitli objelerle bugün nasıl bizimle birlikte yaşadığına tanık olduk.
Dokunduğumuz her kitaba yaşanmışlığın izlerinin nasıl sindiğini görmek bizi bambaşka dünyalara götürüverdi. Bugün artık nostaljik bir değer taşıyan eski plakların, aile albümlerinin hüznünü ( tabii ki öğretmenlerimiz daha yoğun bir şekilde) hissettik.
Çok güzel anlar paylaştığımız festivalden ayrılırken geçmişin bugünden koparılamayacağını anıların ve yaşanmış her anın, kitapların sayfalarından şu ana nasıl taşındığını; bilginin, hayal gücünün, deneyimlerin kitaplarda nasıl ölümsüzleştiğini duyumsadık.

Devlet Konservatuarı Sınavlarını Kazanan Öğrencilerimiz Bizleri Gururlandırdı Previous Post
Robert Kolej Gezisi Next Post