Atam İzindeyiz – Çanakkale Gezisi

I. Dünya Savaşı’nın 100. yılı olması sebebiyle Özel Evrim Okulları olarak “İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük” dersi kazanımlarından hareketle “Ata’nın İzinde” projesini gerçekleştirmekteyiz. Bu proje ile Mustafa Kemal’in doğumundan sonsuzluğa uğurlanmasına kadar geçen süreçte yaşananları ve bunların günümüze yansımalarını öğrencilerimizin yaşayarak analiz etmesini sağlamayı amaçlamaktayız. 2014 Kasım ayında uygulamaya başladığımız proje ile Atamızın çocukluğunu ve gençliğini geçirdiği kentler Selanik ve Manastır’a gidip hatıralarıyla birlikte çocuk Mustafa’yı tanıdık. 2015 Nisan ayında ise 19. Tümen Komutanı Mustafa Kemal’in askeri kişiliğini öğrenmek için Çanakkale’yi ziyaret ettik. Çanakkale Boğazı’nın 3000 yıl önceki hırçın coğrafyasının 1915’te de hakim olduğunu ve coğrafyanın savaşı nasıl etkilediğini, Arıburnu Yarları’nda savaş gerçeğinin acımasızlığını çarpışan mermilerin hikayesinde görerek anlamış olduk. Farklı duygularla savaş alanını tanıdığımız gezimizden birçok bilginin yanı sıra Anzak Koyu’nu ziyaretimizde acının renginin olmadığını bir kez daha anlamış olduk. Fedakarlık dolu topraklarda barışın her zaman çok değerli olduğunu anlayarak geri döndük.

Okulumuza döndükten sonra gezimizi hep birlikte değerlendirdik.Hem gezi sırasında hem de okulda değerlendirme sürecinde gösterdikleri özen için Evrim öğrencilerine teşekkür ederiz.

‘’Küçük Sinemacılar’’ yazarı Banu Bozdemir ile Söyleşi Previous Post
BİLSEM – Sınavda Başarılı Olan Öğrencilerimizi Tebrik Ederiz Next Post