Arkeoloji Müzesi Gezimiz

17 Şubat 2016 tarihinde 6. sınıf öğrencilerimizle Arkeoloji Müzesi’nde Mezopotamya uygarlıklarına doğru bir gezi yaptık. Amacımız, sahip olduğumuz kültürel değerleri korumak, onları geleceğe taşımak, tarihle ilgili düşünce ve duygularımızı güçlendirmekti.

Rehberimizden müze ile ilgili bilgi alarak başladığımız gezimizde oluşturduğumuz küçük gruplarla müzede seçilen eserler hakkında gözlemde bulunup bir arkeolog titizliği ile eserlerdeki her ayrıntı (giyim kuşam, günlük yaşam, inanış vb.) inceledik. Yaptığımız gözlemlerin sonucunu müze içerisinde kısa sunumlar şeklinde birbirimizle paylaştık.

Gezimizin sonunda kendi kil tabletlerimizi yaparak o dönemdeki insanlarla ortak bir eylemde bulunmuş olduk. Müzede sergilenen eserlerden yola çıkarak ihtiyaçlarımızın ne kadar ortak olduğu fakat yine de birçok şeyin günümüzde ne kadar değiştiğini öğrenerek okulumuza döndük.

Anasınıfları Fairy Tale Day (Masal Günü) Previous Post
Bansko Kayak Kampı Next Post