loader image
Özel Evrim Okulları
6. Sınıflarımızla İzmir Uzay Kampındaydık

Okulumuzun Fen Bölümü, 6.sınıf öğrencilerimizle 3-5 Nisan 2019 tarihleri arasında dünyanın 3. Türkiye’nin ilk ve tek uzay kampı olma özelliklerini taşıyan İzmir Uzay Kampı’na düzenlediğimiz gezimizde öğrencilerimiz, uzay bilimleri alanında astronot simülatörleri ile takım çalışmasını deneyimleyerek, uzay teknolojileri ile tanıştılar. Sıcak hava balonu yapımı, topraksız bitki yetiştirme, uzay tarihi, uçuş görevi simülasyonu gibi ilginç bilimsel deneyleri içeren etkinliklere katılan öğrencilerimiz oldukça kapsamlı bilgiler edinme fırsatı yakaladılar. Fizik ve kimya bilimlerinin temellerine ilişkin deneylerle, uzay araştırmalarında fen bilimlerinin nasıl kullanıldığını öğrendiler.

Uzay Kampı–Yıldızlar ve Gezegenler Macerası Eğitim Programına da katılan öğrencilerimiz oldukça keyifli 2 günlük bir program içerisinde dinamik ve eğlenceli bir ortamda takım çalışması ve liderlik becerilerini artırıp güzel deneyimler edindi ve farklı bilgi ve deneyimlerle tanışarak etkinliği tamamladılar.

Son gün öğrencilerimiz ile birlikte İzmir çevresi gezilerek Nazarköye uğranıldı. Cam işçiliği ile geçimini sağlayan bu masal köyden ayrılmak istemedik ve öğrencilerimiz güzel anılarla evlerine döndüler.

Kürsüde “Evrim” vardı! Previous Post
12 Mart Spor Günü Etkinliği Next Post