6. Sınıflarımızla İş Bankası Müzesinde ‘’Bütçe, Tutum, Tasarruf’’ Etkinliğindeydik

13 Şubat Cuma günü 6. Sınıflarımızla matematik dersi kapsamında gerçekleştirdiğimiz İş Bankası Müzesi gezisinde ülkemizin kuruluş aşamasında yaşadığı kalkınma öyküsüne tanık olduk.

Eski paraları, bilgisayarları, kasaları, telefonları ve bankalara dair daha birçok şeyi gördüğümüz bu etkinlikte bize eşlik eden eğitmenlerimizin sorularıyla merak içinde keşfetmenin de keyfini yaşadık.
Müzeyi gezdikten sonra katıldığımız ‘’Bütçe Tutum Tasarruf’’ atölyesinde öğrencilerimiz, okulda öğrendikleri temel matematik bilgilerinin yanı sıra oran-orantı, kesir soruları, yüzde hesapları gibi konulardan müfredat programlarına uyumlu olarak hazırlanan çalışmalarda hem bilgilerini pekiştirdiler hem de oluşturdukları şirkete logo tasarladılar. Ayrıca eğlenceli bir matematik yarışmasının ardından öğrencilerimize kumbaralar hediye edildi.

Hem tarihe yaptığımız yolculuğuyla hem de eğlenceli matematik egzersizleriyle İş Bankası Müzesi gezimizden keyifle döndük.

Okulumuzda Çevre Ve Atıklar Semineri Düzenledik Previous Post
Sarajevo Open 2015 Artistik Buz Pateni Birinciliği Next Post