6. Sınıflarımızla “Gizemli Kutular” Atölye Çalışmasındaydık

Londra Bilim Müzesi tarafından geliştirilmiş, Londra Bilim Müzesi işbirliği ile Çocukistanbul tarafından uyarlanarak uygulaması gerçekleştirilen, çocuklarda bilimsel düşüncenin geliştirilmesini hedefleyen bir atölye çalışması olan ‘’Gizemli Kutular’’ etkinliğine okulumuz 6. Sınıf öğrencileriyle katıldık.

Video gösterimi, çeşitli egzersizler, çalışma kâğıtları ve öğrenci sunumları içeren etkinlikte öğrencilerimiz, bilim ile ilgili süreçleri ve yöntemleri pratik biçimde deneyimleyerek unutulmaz, farklı ve ilginç bir grup çalışması gerçekleştirdiler.

Verilen kutuların içinde ne olduğunu bulmaya çalışan öğrencilerimiz, bu süreçte bir bilim insanı gibi bilimsel yöntemleri kullanarak tahminlerde bulunup yaratıcılıklarını ortaya koydular. Bilimin bilinmeyenle ilişkisini kavradığımız bu çalışmadan, bilimsel düşünceye bir adım daha yaklaşmış olarak ayrıldık.

Cadılar Bayramı (Halloween Day) Previous Post
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlaması Next Post