loader image
Özel Evrim Okulları
#DünyaSaati – Evrim Okulları Dünyaya Bağlanmak İçin Işığını Kapatıyor

DÜNYANIN KALBİ DURMASIN DİYE

7 KITA

+

EVRİM OKULLARI

DÜNYAYA BAĞLANMAK İÇİN IŞIĞINI KAPATIYOR

2007 yılında Avustralya’da binlerce kurum ve milyonlarca insan, sembolik yapıların ışıklarını bir saatliğine kapatarak iklim değişikliğiyle (toplumda bilinen adıyla küresel ısınma) mücadele için tüm dünyaya çok önemli bir mesaj verdi: ‘’Hepimiz, tek evimiz olan gezegenimizin karşı karşıya olduğu başta iklim değişikliği olmak üzere dünyanın karşı karşıya olduğu tüm çevre sorunlarıyla mücadele etmek için acilen adım atmalıyız! ‘’

Dünyanın birçok yerinden desteklenen bu çağrı ile Sidney Liman Köprüsü, Toronto’daki CN Kulesi, Paris’teki Eyfel Kulesi, San Francisco’daki Golden Gate Köprüsü, Roma’daki Kolozyum, Çin Seddi, New York’taki Empire State Binası, Times Meydanı, Londra’daki Big Ben, Moskova’daki Kremlin Sarayı, Piramitler gibi küresel öneme sahip birçok yapı, hızla büyüyen bir kampanyanın umut simgeleri olarak karanlıkta kaldı. Ülkemizde de Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Rumeli Hisarı, Haydarpaşa Garı, Aya Sofya Müzesi gibi birçok sembolik yapı ışığını kapatarak destek verdi.

Önceki yıllarda olduğu gibi birçok anıtsal yapı bu sene de ışığını kapattı. Birçok ülkenin yer aldığı eylemde, 7 kıta ile birlikte Evrim Okulları, İstanbul’dan Yeni Zelanda’ya milyonlarca insan, kurum ve organizasyon iklim değişikliği için ışıklarını kapattı. 24 Mart Cumartesi günü 20.30-21.30 saatleri arasında “Dünyaya Bağlan’mak” için Evrim okulları ışığını kapatmanın yanı sıra bir grup 6. sınıf öğrencilerimiz ve velilerimizle yoga yaparak kampanyaya destek verdi.

Kültürel Okuryazarlık Etkinlikleri Previous Post
Bilim Şenliği 2018 Next Post