Canan Özdemir KIZIL

Bu yıl 8. sınıf oldu çocuklarımız. Hem Evrim’den ayrılacağımız için buruk hem de çocuklarımızın hayatında yeni bir sayfa açılacağı için mutlu ve umutluyuz. 8 yıl boyunca müdüründen (özellikle Polin Öke dönemi) eğitim kadrosuna, müstahdeminden kütüphane ve güvenlik görevlisine kadar tüm kadrosundan tam destek ve güler yüz gördüğümüz okulumuzu (okulumuz diyorum çünkü bizler de veliler olarak çokkkk şeyler öğrendik) her zaman özlem ve sevgiyle anacağız Evrim’i.
Ben başka hiçbir okulda tüm okul kadrosunun çocuklarımızı isim isim tanıyacağını, kişilik özelliklerini bilip ona göre strateji belirleyeceğini düşünemiyorum. Evrim’i özel kılan en büyük özelliği diye düşündüğüm bu konuda öğretmenlerimizin emeğinin ve çocuklar konusunda birbirleriyle kurdukları doğru ve düzenli iletişimin etkin rol oynadığını düşünüyorum.
8. sınıf olduk dedim ama bizler hala ilk göz ağrımız çocuklarımıza sevgi, birliktelik, paylaşımcılık tohumlarını eken onlara önce insan olmanın erdemlerini öğreten sevgili öğretmenimiz Ülküm Ülkü’den çocuklarımızın akademik bilgilerini alıyoruz çünkü, diğer tüm öğretmenlerimiz gibi o da çocuklarımızın başarısı için takipte olmayı, onlarla ve bizlerle iletişimi hiçbir zaman bırakmadı. Rehber öğretmenimiz Ferda Dölek sayesinde çocuklarımızın belkide hiç bilmediğimiz ya da bilip de konduramadığımız birçok yeni özelliklerini keşfettik. Hatta keşfetmekle kalmadık iyi yönlerini desteklemek, varsa aksayan yönleri düzeltmek için birlikte mücadele ettik, hep yanımızda bizimle oldu. Hele hele bu TEOG döneminde Ferda Hanım sadece öğrencilerle değil biz velilerle de uğraşır oldu. TEOG ayrı bir stres ayrı bir yorgunluk ayrı bir yarışmış onu da anladık 8. sınıfta…Bu yıl ‘Ben çocuğumu yarış atı yapmam, bana çocuğum lazım’ diyen biz dahil birçok velinin istemese de bu yarışın tam da göbeğinde yer aldığını gördük. Bu noktada da Evrim’imiz bizi yalnız bırakmadı. Çocuklarımız için tüm kadro özveride bulunarak Haziran sıcağında hem de yaz tatili başlamışken kurs açtı. Yetmedi Eylül’ün başında yine aynı özveri ile bir kurs daha. O da yetmedi Evrim öğrencileri cuma günü İstiklal Marşı’nı okuyup evlerine dağıldığında 8/A öğrencileri ile öğretmenleri tekrar sınıflara dönüp derslere devam ettiler ve ediyorlar. Kısacası çocuklarımız için stresli ve yorucu bu süreçte yine Evrim’imiz arkamızda, yanımızda yol arkadaşımız olmaya devam etti/ediyor. Her biri ayrı özellikte ve güzellikte, her şeyden önce iyi niyetli ve büyük bir özveriye sahip başta Polin Öke olmak üzere sınıf ve matematik öğretmenimiz sevgili Dilek Akman’a, danışman ve fen öğretmenimiz sevgili Özlem Yeğin’e, fen matematik zekasına sahip oğluma Türkçe dersini sevdiren Türkçe öğretmenimiz sevgili Yaşar Akalın’a, oğlumun en sevimsiz ders böyle bir ders neden var ki serzenişlerinin azalmasına neden olan Sosyal-Inkılap Tarihi öğretmenimiz Meryem Aydın’a Italyanca öğretmenlerimiz; sevgili Meltem Tosun’a, sevgili Giovanni Amadori’ye sevgili Paolo Pratico’ya İngilizce öğretmenlerimiz; sevgili Lale Doruk’a, sevgili Andrew Stenner’a, çocukların dört gözle beklediği derslerin sevgili öğretmenlerinden Beden eğitimi; Alev Odabaşı’na, Emre Çelik’e, Sibel Genç’e Müzik’te Elvan Engin’e Görsel Sanatlar’da Doğuş Yılmaz’a, böyle bir kadroyu kurduğu ve yönetime inisiyatif vererek doğru bir işleyişe yol açtığı için okul temsilcimiz sevgili Jacky Doyen’e çok teşekkür ediyor emeklerinize sağlık diyorum. Eğitim kadromuzun dışında çocuklarımızı okula gönderdiğimizde gözümüzün arkada kalmamasına neden olan çocuklarımızın sevgili Filiz Ablasına (Filiz Dişçi) ve şimdilerde partneri Natali Dinçkayıkçı’ya, çocuklarımızın güvenlikteki, hizmet sektöründe, muhasebe vb tüm alanlardaki ağabey ve ablalarına en içten sevgi ve teşekkürlerimi de sunmak istiyorum.
Aslında mezuniyete hazırlanıyoruz gider ayak okulumuz için puanlama yapayım diyerek girdiğim sayfanızdan bir türlü ayrılamadım. Hiç düşünmeden yüreğimden gelen sesle tuşlara dokunmaya başladım. Hani derler ya ‘film şeridi gib’i bende de aynen öyle oldu çocukları okula getirdiğimiz ilk günden bugüne bir film şeridi geçti gözümün önünden onlar da yukarıdaki cümlelerle ifade buldu. Kısacası Evrim’i ve çocuğumun Evrim’li olmasını çok seviyorum.

Canan Özdemir Kızıl
Öğrenci Velisi