1903

Köklü, asil bir İtalyan aileden gelen Bartolomeo Giustiniani adlı Levanten, İstanbul’un Bomonti semtinde, 4000 metrekarelik bir alanda büyük bir binanın inşaatına başladı.

1909

Binanın yapımı bittiğinde Giustiniani  bu yapıyı ve hemen önünde  bulunan arsayı, o zamanlar Osmanlı’nın başkenti olan İstanbul’da  yaşayan pek çok sayıdaki İtalyan ailenin çocuklarının eğitimlerini  görmeleri için Salezyen Topluluğu’na bağışlamıştır.

Aynı yıl,  Salezyen Cemaati okulu açıp, İtalyan İlkokulu ve Sanat Meslek Okulu adıyla faaliyete geçirmiştir. 1939 yılına kadarda bu şekilde hizmet vermiştir.

1939

1939-1983 yılları arasında ise İtalyan İlkokulu ve İtalyan Lisesi yatılı kısmı olarak eğitim vermeye devam etmiştir.

1983

Eğitim alanında gerçekleşen yeni kanunlar doğrultusunda İstanbul’daki Salezyen Topluluğu Türk Milli Eğitim Bakanlığı’na doğrudan bağlı Özel Evrim Okulları’nı kurdular. Bu tarihten itibaren, Özel Evrim Okulları ana okul, ilkokul, ortaokul ve lise olarak hizmet vermiştir.

1989

Özel Okullar Birliğinin de artan talebi ve ihtiyaca karşılık vermek amacıyla ek bina inşa edilmiştir.

2000

Okulun o zamanki yöneticisi, uzun süreden beri var olan İngilizcenin dışında İtalyancanın da öğretilmesine karar vermiştir. Kısa zamanda İtalyanca öğretimi bakanlık tarafından onaylanıp müfredat dersleri arasındaki yerini almıştır.

2009

2009 yılında İtalyan dili ve kültürünü öğretmede ve yaymada dünyada en önemli üniversitelerden biri olan Siena Yabancılar Üniversitesi’yle yapılan anlaşmayla okulumuz Türkiye’deki CILS merkezi olmuştur. CILS, İtalyancayı kullanabilme yeterliliğini resmi olarak gösteren bir sertifikasyondur.

Şu andaki eğitim sistemimiz anaokulu, ilkokulu ve ortaokulu kapsamaktadır. Son yıllarda Bomonti bölgesinin büyümesi, okulumuzun konumu ve gelen talepler doğrultusunda önümüzde yıllarda bir lisenin açılması okulumuzun hedefleri arasındadır.

Tarihi binamızda idareci büroları, sekreterlik, muhasebe ofisi, laboratuvarlar, resim atölyesi, müzik odası, sosyal aktiviteler odası, yemekhane, kütüphane, toplantı salonu, derslikler, öğretmen odaları mevcuttur.