Çevre Projeleri

Okulumuzda öğretim faaliyetlerimizin yanında öğrencilerimizin sosyal ve çevresel farkındalıklarını arttırmak, dünyamıza karşı daha duyarlı, ekolojik dengeyi korumayı amaç edinen bireyler olarak büyümelerine katkı sağlamak amacı ile yaptığımız çalışmalara bu sene de devam edeceğiz.
Okulumuz bugüne kadar gerçekleştirdiği çevre projeleri sonucunda birçok yarışmada derece almış ve ödüller kazanmıştır.
Özel Evrim Okulları olarak Şişli İlçesi Okullar Arası Katı Atık Toplama Yarışması’nda
• 2009 -2010 ilçe birincisi olarak masaüstü bilgisayar,
• 2010-2011 ilçe ikincisi olarak dijital video kamera,
• 2011 -2012 ilçe birincisi olarak masaüstü bilgisayar,
• 2012-2013 ilçe dördüncüsü olarak dijital video kamera,
• 2013-2014 ilçe üçüncüsü olarak Samsung Printer Xpresd – Laser Black&White,
• 2014-2015 ilçe üçüncüsü olarak Sonny marka el kamerası,
• 2016-2017 ilçe üçüncüsü olarak Asus marka laptop kazanılmıştır.

Okulumuz,
● MEB tarafından yürütülen ‘’Temiz Okul, Sağlıklı Okul’’ projesi kapsamındaki çalışmaları ile hijyen ve temizlik kurallarına uygun bir okul olmamız nedeniyle beyaz bayrak,
● TÜRÇEV tarafından yürütülen ‘’Eko Okullar Projesi’’ kapsamındaki -öğrencilere çevre bilinci ve çevre sevgisi vermeyi amaçlayan- etkinliklerimiz sonucunda çevre dostu okulların simgesi olan yeşil bayrak,
● TÜRÇEV tarafından yürütülen ‘’Okullarda Orman Programı’’ kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinlikler çerçevesinde orman dostu okul anlamına gelen kahverengi orman bayrağını almıştır.

Geçmiş yıllarda okulumuzda topladığımız kilolarca plastik kapak ve plastik atıkla(deterjan kutusu, pet şişe vb.) yürüme engelli olan bir ilköğretim öğrencisine tekerlekli sandalye, ayrıca Şişli Belediyesi aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere bir tekerlekli sandalye ve görme engelli değneği alınmıştır.

Çalışmalarımızda amacımız, çocuklarımızı yardımsever olmaya yöneltmek, çocuklarımızın karşılık beklemeden insanlara yardım etme ve çevreye duyarlı olmaya yönelik davranışlarını teşvik etmektir.

“Su Hayattır” Belgeseli Ödül Getirdi Previous Post
Şişli Belediyesi Atık Toplama Yarışması (4.lük) Next Post