Red Nose Day (Kırmızı Burun Günü)

Sayın Veli,

Okulumuz bu yıl İngilizce Bölümü önderliğinde değişik bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirecektir. Çıkış noktası İngiltere olan ve birçok ülkede yardım toplama amaçlı eğlenceli etkinliklerle dolu olan “Red Nose Day” (Kırmızı Burun Günü) okulumuzda Koruncuk Vakfına destek amaçlı olarak 11 Ekim 2016 Salı günü gerçekleştirilecek ve toplanan bağış bu vakfın gereksinimleri için verilecektir.
Tüm öğrenciler bu güne serbest kıyafetlerle katılacak ve mutlaka kırmızı kıyafet ve süs giyeceklerdir.
Etkinliği 6. Sınıf İngilizce öğrencileri yürütecektir. Bu etkinliğin hazırlığı ve yürütülmesinde velilerinin desteğine gereksinimimiz var. Yürütülecek bağış amaçlı kermeste satışa sunulacak eşyalar ve ücretleri aşağıdaki gibidir:
A. Kırmızı burunların satışı (5 tl)
B. Boş yok piyango (5 tl)
C. Organik boyayla okulumuzda yapılmış elma şekerleri (5 tl)
D. Organik boyayla yapılıp satılacak kırmızı kurabiyeler, kekler (5 tl)
E. Kırmızı balon satışı (5 tl)
F. Polaroid palyaço fotoğraf çekimi ve kartların verilmesi (5 tl)
Bunların gerçekleştirilmesi halinde bağış için fon geliştirilmesi sağlanacaktır. Bu amaçla 11 Ekim 2016 Salı günü öğrencilerimizin maddi destek verebilmeleri için hazırlıklı gelmelerini rica ediyoruz.
Umudumuz siz sayın velilerimizin desteği ile Özel Evrim ailesine yakışacak bir bağışta bulunabilmemiz. Aşağıda Koruncuk vakfı ile ilgili bilgiler yer almaktadır.

“1979 yılında gönüllü kişiler tarafından kurulan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (TKMCV), her çocuğun şefkat, sevgi ve anlayış görme, yeterli beslenme ve sağlıklı bir ortamda yaşama, oyun ve eğlence olanaklarından yararlanma, çağdaş bir eğitim alma ve yeteneklerini geliştirme, kısaca insan haysiyetine yakışır bir şekilde yaşama hakkı olduğuna inanmaktadır. Çocuk köylerinde, anne sevgisi ve aile anlayışının sürdürüldüğü ortamda, çocukların bedenen, ruhen, ahlaken ve fikren gelişimleri; toplum içinde verimli ve yapıcı kişilik kazanmaları, yüksek öğrenim dahil olmak üzere eğitimlerinin sağlanması hedeflenmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü Çocuk Hizmetleri Bölümünden, 0-6 yaşları arasındayken köye alınan Koruncuklara, sıcak bir yuva niteliği taşıyan evlerde sağlıklı aile ortamı ve güven dolu bir yaşam sunulur. Vakfın himaye altına aldığı bu çocuklar, yöredeki okullara gider, toplumun sosyal ve kültürel yaşamına katılırlar ve yüksek tahsilleri de dahil olmak üzere hayatlarını kendi başlarına idame edebilecek duruma gelinceye kadar Vakfın güvencesi altında, Çocukköyü bünyesinde yaşayabilme imkanına sahip olurlar. Her aile evinde, farklı yaşlarda olan ortalama 6-7 çocuk ve ev’in annesi bir arada yaşar. Çocuklar hayatı ve sorumluluklarını birlikte öğrenirler ve paylaşırlar. Aile evi, çocuk için büyüdükten sonra da ziyaret edebileceği bir yuvadır.”

Fotoğraf Çekimi Previous Post
Okul Aile Birliği Seçimi ve Öğretmen-Veli Görüşmeleri Next Post