İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELEDE “SEN DE BİR IŞIK TUT” 7 KITA + EVRİM OKULLARI DOĞA İÇİN IŞIĞINI KAPATIYOR

Dünya Saati (Earth Hour), iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek için düzenlenmiş dünyanın en büyük çevre etkinliklerinden biri. 2007 yılında Avustralya’da binlerce kurum ve milyonlarca insan, sembolik yapıların ışıklarını bir saatliğine kapatarak iklim değişikliğiyle (toplumda bilinen adıyla küresel ısınma) mücadele için tüm dünyaya çok önemli bir mesaj verdi: ‘’Hepimiz, tek evimiz olan gezegenimizin başta iklim değişikliği olmak üzere dünyanın karşı karşıya olduğu tüm çevre sorunlarıyla mücadele etmek için acilen adım atmalıyız! ‘
Dünyanın birçok yerinden desteklenen ve sadece insanların değil tüm canlıların yaşamı için gerçekleştirilen WWF’in bu etkinliğini Türkiye’den WWF-Türkiye organize ediyor. Türkiye de Boğaziçi Köprüsü, Ankara Opera Binası, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Galata Kulesi, Aya Sofya Müzesi gibi birçok sembolik yapısının ışığını kapatarak destek veriyor.

Dünya Saati 2016-İklim Mücadelesine Bir Işık Tut! from WWF TÜRKİYE on Vimeo.

19 Mart 2016 Cumartesi günü 20.30-21.30 saatleri arasında herkesi ışıklarını bir saatliğine kapatarak iklim mücadelesine bir ışık tutmaya çağırıyoruz. Evrim Okulları olarak da yedi kıtada binlerce kişi ve kurum tarafından doğaya verilen bu desteğe ışık tutarak çevreye duyarlılığımızı biz de gösteriyor ve 19 Mart 2016 tarihinde 20.30-21.30 saatleri arasında doğa için ışığımızı kapatıyoruz.

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Aday Kayıtlarımız Başlamıştır Previous Post
Senin de Filmin Olsun! Next Post