Kestane Toplama Turu

Tur Tarihi: 23 Ekim Çarşamba

Projenin Adı : Okullarda Orman Programı (Learning About Forest-LEAF)

Projenin Tanımı: İlköğretim okullarında yürütülen Okullarda Orman Programı çocuklarda orman ekosistemi bilgisinin geliştirilmesi ve ormanın sosyal, ekonomik ve kültürel boyutunun tanıtılmasını amaçlayan, 20 ülkede yürütülen uluslararası bir çevre eğitim programıdır.
Projenin Hedefleri : Okullarda Orman Programı aracılığıyla verilen çevre eğitiminin amacı yeni bir insan tipini, ahlak anlayışını ve tüketim bilincini topluma kazandırmak, ihtiyacı kadar tüketen, gelecek nesillere karşı sorumluluk hisseden ve çevre sorunlarına karşı duyarlı, bilinçli ve katılımcı bir insan modeli yetiştirmektir.
Program; çocuklarda çevre bilinci oluşturulmasının yanında programa katılanlara güçlü bir kimlik kazandırması, grup çalışması alışkanlığı aşılaması, gözlem yapma ve raporlama yeteneğini geliştirmesi bakımından da ayrı bir öneme sahiptir.
Öğrencilerimizin doğayı keşfederek tanımalarını ve sevmelerini amaçladığımız bu program, işlenecek konuların sadece bir dersle sınırlandırılmayıp tüm eğitim sürecine yansıtıldığı, öğrencinin birebir içerisinde olacağı alternatif eğitim metotlarının uygulandığı ve bunun sonucunda da “değerler”in de eğitildiği bir temele sahiptir.

Katılımcı Sınıflar: 5A – 5B
Okuldan Hareket : 08.30
Program : Okuldan hareketle Beykoz Akbaba Köyü Ormanları’nda kahvaltımızı yapıp kestane toplama turumuza başlıyoruz. İlk olarak mantar ilgili bir eğitim yaparak mantar çeşitlerini gözlemliyoruz. Öğlen yemeğinden sonra kestane toplamaya gidiyoruz. Kestane ormanlarının bulunduğu alana ulaşıp kestane topluyoruz. Etkinliğimizi tamamlayıp dönüş yolculuğuna geçiyoruz.
Okula Dönüş : 15.30

Tur Fiyatına Dahil Olan Hizmetler
-Bütün Ulaşımlar
-Kahvaltı(Sandviç-Muz-Meyve Suyu)
-Öğlen yemeği (Barbekü ekmek arası sucuk, helva-salatalık, domates,meyve,içecek (sucuk yemeyenlere peynir,ton balığı)
-Ören yeri giriş ücretleri,
-Profesyonel rehberlik,

Yanınızda Getirilmesi Gereken Malzemeler

-Öğrencilerimizin okul eşofmanlarıyla gelmeleri gerekmektedir.
-Küçük bir sırt çantası ( yedek eşofman, yağmurluk ve fotoğraf makinesi) getirmeleri gerekmektedir.

Görsel Sanatlar Atölye Çalışmaları Previous Post
Ortaokul Bisiklet Turu Next Post