loader image
Özel Evrim Okulları
En iyi Oyun Ödülü – “Bir Başka İstanbul”

Özel Evrim Okulları Tiyatro Kulübü, Şişli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Tiyatro Şöleni’nde “Bir Başka İstanbul” adlı oyun ile “En İyi Oyun Ödülü”ne layık görülmüştür.

Oyun ve Kulüp Hakkında:

“BİR BAŞKA İSTANBUL”
Öykü Tasarımı: Ekip Çalışması
Yazan-Yöneten: Kemal Oruç
Oyuncular:
Elvan: Daniela Cedolin
Anne: Nar Preşeva
Baba: Hasan Azad Çelik
Otobüs Şoförü ve Ahmet: Umut Erdal
Hala ve Merve: Ece Yıldız
Leman: Buket Kuroğlu
Ebru: Eftelya Yücel
Burçak ve Müdür: Melis Özyurt
Ayça, Kadın ve Sunucu: Asya Petuhova
Begüm: Berrak Erdem
Nejat: Ali Eren Nur

Amaç: “Bir Başka İstanbul” adlı oyunun yaratım sürecinde öğrencilerin edebiyatın farklı dallarına ilgi duymaları ve İstanbul’a karşı farklı bakış açıları kazanmaları amaç edinilmiştir.
Konu: Edebiyatla ilgilenmeyi çok seven Elvan, şiir, öykü ve romanlarda okuyup da sevdiği ama hiç görmediği İstanbul’a bir özel okulun bursunu kazanarak taşınır. Fakat İstanbul’un son hali Elvan’ı hayal kırıklığına uğratır. Yeni okulundaki öğrenciler tarafından da kabul edilmeyen Elvan, kendini ifade edebilmek ve İstanbul’un hala kurtarılabilir olduğunu göstermek için edebiyatı kullanır.
Kulüp Hakkında: Özel Evrim Okulları Tiyatro Kulübü, drama ve tiyatro eğitimleri sonrasında her yıl bir tiyatro oyunu sahnelemektedir. 2010-2011 eğitim öğretim yılında Turgut Özakman’ın yazdığı; Nur Ülküm Ülkü ve Yaşar Akalın’ın yönettiği “Ah Şu Gençler” adlı oyun sahnelenmiştir.
2011-2012 eğitim öğretim yılında Jonathan Kahn’ın Hayat Okulu adlı eserinden Kemal Oruç’un uyarladığı ve yeniden yazdığı; Nur Ülküm Ülkü’nün yönettiği “Mert Bey’le Felsefe Sohbetleri” adlı oyun sahnelenmiştir.
Kulüp, takım çalışmasına ve sürece yönelik çalışmalar yapmaktadır. Dekor, kostüm vb. teknik öğeler süreç içindeki pedagojik, sosyolojik, estetik ve psikolojik gelişimlerin yalnızca destekleyicisi olarak görülmektedir.
Kulübün sahnelediği oyunlar daha çok öğrencilerin gündemini ortaya koyacak şekilde seçilir ve genellikle oyun tasarımı öğrenciler tarafından yapılır.

Kulüp Danışmanları: Kemal Oruç – Meryem Kaya

Kars İçin Kütüphane – Kars Etkinliği Previous Post
2013/2014 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı Next Post