Santral İstanbul Enerji Müzesine Gittik

Osmanlı Devleti’nin kent ölçekli ilk elektrik santrali olan ve Türkiye’nin önemli endüstriyel miras örnekleri arasında sayılan Silahtarağa Elektrik Santralına 8 Kasım 2014 tarihinde 7. Sınıf öğrencilerimizle fen bilimleri dersi kapsamında düzenlediğimiz gezimizde ilk olarak Enerji Müzesi’nin giriş katında yer alan Enerji Oyun Alanında öğrencilerimiz, birçok deneyi gerçekleştirme olanağı bularak eğlenerek öğrenme sürecini yaşadılar. Ardından müzenin diğer bölümlerini gezip gözlemleme fırsatını yakaladılar.

Öğrencilerimiz, hem derslerde öğrendiklerini pekiştirdiler hem de ülkemizin endüstriyel gelişim tarihi hakkında da bir farkındalık edindiler.

Evrim Okulları da Kodlama Saatindeydi (The Hour Of Code) Previous Post
Rahmi Koç Müzesindeki Zeytinyağı Fabrikasını Gezdik ve “Renkli Matematik Dünyası” Sergisindeki Etkinliklere Katıldık Next Post