İzmir Uzay Kampı Gezimizde

7 Nisan 2015 tarihinde 6. ve 7. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla ve öğretmenlerinin rehberliğinde başlayan yolculuğumuz bilimin heyecan verici gelişmelerine tanık olduğumuz, ufuk açıcı deneyimler yaşayarak kendimizi geliştirdiğimiz birçok aşamadan oluştu. Aşağıda, yaşadığımız bu sürecin aşamalarını tüm detaylarıyla görebilirsiniz:

AKTİVİTELER

• Yapay gece gökyüzünün oluşturulduğu dijital yıldızevinde konum astronomisi ve gök mekaniğinin anlatılması
• Fizik ve kimyanın temellerinin açıklandığı deneyler sunumu ve uzayın araştırılması çalışmalarında fen bilimlerinin nasıl kullanıldığının anlatılması
• Mars gezgini simülatörüyle sanal Mars keşfi
• Roket biliminin temellerinin anlatılması, AS roketi yapımı ve fırlatılması
• Uzayda yaşama ve çalışma hissini veren simülatörlerimizden kullanılması
• Hidroponik (topraksız bitki yetiştirme) yönteminin öğretilmesi

UZAY MEKİĞİ GÖREVİ

Programın en etkileyici ve özel aktivitesi.Gerçek uzay mekiği görevlerinde yapılan çalışmaların ve görevlerin canlandırıldığı bu aktivitede her bir takım üyesine, uzay mekiği Discovery’de kargo uzmanı ve yer kontrol merkezinde uçuş yöneticisi gibi görevler verildi.

• Her bir görev ayrı derecelerde sorumluluk alma ve liderlik özelliği gerektirir.
• Program katılan öğrenciler bu görevle bilgiyi paylaşma ve takım halinde başarıya ulaşmanın ne kadar önemli olduğunu öğren diler.
• 3.gün sonunda öğrencilere diplomaları verildi.

Bizim için unutulmaz anlardan oluşan bu gezimizin son gününde İzmir Efes antik kent Meryem Ana ve Şirince’yi kapsayan kültür turuyla sona erdi.

5. Sınıf Öğrencilerimiz Karikatürist Hicabi Demirci İle Görsel Okuma Atölye Çalışması Yaptı Previous Post
‘’Küçük Sinemacılar’’ yazarı Banu Bozdemir ile Söyleşi Next Post