Çocuk Hakları Günü

DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜMÜZÜ KUTLADIK

BM Çocuk Hakları Sözleşmesi:

18 yaşına kadar olan bireyleri “çocuk” olarak tanımlar ve onların “yaşama hakkını”, “eksiksiz biçimde gelişme hakkını”, “zararlı etkilerden, istismar ve sömürüden korunma hakkını”, aile, kültür ve sosyal yaşama tam olarak katılma haklarını güvence altına alır. Özel ilgi ve eğitim gerektiren çocuklar için, özel düzenlemeler ve hükümler öngörür.

Biz de 2/A, 2/B,2/C sınıfları olarak BM Çocuk Hakları Sözleşmesi maddelerini sınıflarımızda okuyarak tartıştık. Sunumlar gerçekleştirdik. Panolar hazırladık. Okulumuzun çeşitli bölümlerinde Çocuk Haklarını içeren slogan ve yazılardan oluşan pankartlarımızı sergiledik. Konuşmalar yaptık. Şarkılarımızı birlikte söyleyip şiirler okuduk. Çocuklar olarak sesimizi duyurmanın gurur ve mutluluğunu paylaştık.

Sahaflar Çarşısı Gezisi Previous Post
Yerli Malı Haftası Next Post